Vi följer noga restriktionerna för covid-19

Vi får just nu många frågor gällande det nya coronaviruset. Här på Hyra Avfuktare AB fortsätter vi vårt arbete, men naturligtvis följer vi myndigheternas rekommendationer kring hygien och social distansering. Vi arbetar endast under förutsättning att vi är fullt friska och symptomfria. Har du frågor kring hur det fungerar att hyra avfuktare under denna period? Kontakta oss.

Åtgärda fukt- och vattenskador genom att hyra en avfuktare

När du använder en avfuktare får du ett energisnålt alternativ till att värma upp och ventilera bort värme och fukt. Genom att hyra en avfuktare via oss får du ett kostnadseffektivt sätt att åtgärda och förebygga fukt- och vattenskador.

Vi hjälper dig välja rätt avfuktare

Har du en vattenskada du vill bli av med och vet inte vilken modell av avfuktare som skulle passa dig? Välkommen att höra av dig så förklarar vi skillnaden på avfuktarna vi har. Utifrån dina behov hittar vi rätt avfuktare och ger dig ett prisförslag för att hyra en avfuktare av oss. Hör av dig till oss idag!

Olika typer av avfuktare

Våra avfuktare finns i olika varianter och de har alla olika typer av funktioner. Läs mer nedan om de olika typer av avfuktare som du kan hyra via oss.

Värmematta som avfuktare

En av de olika avfuktarna vi erbjuder är en värmematta. Om konstruktionen som ska avfuktas är av betong eller tegel är värmemattan väldigt bra som komplement till andra avfuktare. Mattan är platt och kan läggas på golvet eller på ett hyllplan. Den fungerar också att lägga under till exempel ett köksskåp. Dessutom låter värmemattan inte alls.

Kondensavfuktare

En kondensavfuktare ger tillbaka en hel del energi i form av värme. Det är lätt att styra avfuktaren och dessutom är den mycket energisnål. Samma luft cirkulerar hela tiden och den här avfuktaren passar bra i torkrum eller där större pooler finns. Den arbetar snabbt och klarar av även mycket fuktiga miljöer.

Nackdelen med den här typen av avfuktare är att den tar lite mer plats och den låter också lite mer än till exempel en sorptionsavfuktare.

Sorptionsavfuktare

Om du har ett lite större utrymme som behöver avfuktas är just en sorptionsavfuktare ett bra val. Den arbetar relativt tyst och passar därför också bra i utrymmen där personer vistas relativt ofta. I den här avfuktaren sugs fukten in i en rotor. När den mättats på fukt torkas rotorn ut.

Den varma luften gör att vattnet förångas och luften som kommer ut i rummet är varm och lite våt. Det gör att avfuktaren inte gör luften allt för torr.

Kontakta oss för att hyra avfuktare

Om du har någon fråga om avfuktning, fuktskador eller om hur vi arbetar är du varmt välkommen att kontakta oss på Hyra Avfuktare AB. Då får du snabbt svar på frågor och även möjlighet att hyra en avfuktare.